Offerte
Sunpower4all gaat voor kwaliteit om je zodoende zekerheid te bieden, zowel qua kostenbeheersing als rendabiliteit in de jaren na de installatie. Vraag je vrijblijvende offerte aan voor jouw zonnepanelensysteem, accu en EV-lader. Onze experts zullen je wensen inventariseren en alle mogelijkheden, het kostenplaatje en de besparingen voor je in kaart brengen.
Wij werken volgens het principe van een indicatieve offerte, die bij interesse gevolgd wordt door een schouw op locatie, om zo nadien een fixed-price aanbod te kunnen doen. Dit geeft je zekerheid. Maar ons ook, omdat we de projectvoorbereiding zonder verrassingen kunnen opzetten en de uitvoering volgens het first-time-right principe kunnen realiseren.
Zakelijk
Er zijn een aantal mogelijkheden voor subsidies beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld de ISDE en de EIA regeling. Een actueel overzicht is beschikbaar bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Een geldig energielabel voor een bedrijfspand is verplicht als je deze verkoopt of verhuurt. Ook bij de oplevering van een nieuw bedrijfspand is een energielabel verplicht. De Inspectie Leefomgeving & Transport controleert hierop en heeft al meerdere boetes uitgeschreven aan bedrijven die niet aan deze regel voldeden.
De verplichting geldt voor deze bedrijfspanden:
- Kantoren, onderwijspanden, publieke panden, zoals gemeentepanden en bibliotheken, horeca en logies, zoals restaurants en hotels, sportgebouwen en winkels.
- Voor industriële bedrijfspanden geldt de verplichting dus niet. Maar let goed op als je bijvoorbeeld ook een kantoor of showroom hebt. Voor die ruimtes is een energielabel wel verplicht, als deze groter zijn dan 50 m2.
Energielabel C verplicht voor kantoren
Voor kantoren groter dan 100 m2 is het sinds 1 januari 2023 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. De regel is streng. Want als je er niet aan voldoet, mag je je pand niet meer als kantoor gebruiken.
Er zijn uitzonderingen. Je hoeft niet aan de regel te voldoen als je minder dan 50% van je pand als kantoor gebruikt, als je pand een monument is of binnen 2 jaar gesloopt of getransformeerd wordt.
Offerteformulier (zakelijk)
Particulier
Huishoudens en kleine bedrijven mogen maximaal 3x 80A zelfgeproduceerde stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet en wegstrepen tegen hun verbruik op een ander moment, dit heet salderen. Terugleveren gebeurt als de zonnepanelen meer energie produceren dan er op dat moment verbruikt wordt. Als iemand jaarlijks meer zelfgeproduceerde stroom teruglevert dan verbruikt, dan ontvangt hij/zij hiervoor een vergoeding van de energieleverancier. Hoe hoog de vergoeding is, verschilt per energieleverancier. Dat geldt ook voor extra terugleverkosten die energieleveranciers berekenen ter compensatie van de nog doorlopende salderingsregeling. De regering stopt de salderingsregeling echter in één keer definitief met ingang van 1 januari 2027, dus zonder dat daar een periode van afbouw aan voorafgaat.
Een aantal redenen om zonnepanalen aan te schaffen:
- Wek je eigen energie op.
Met zonnepanelen wek je zelf duurzame, groene energie op. Dit is niet alleen goed voor je hoeveelheid stroomafname van het net, maar ook voor het milieu. - Verlaag je energierekening.
Door het plaatsen van een zonnepanelensysteem kan je jaarlijks al snel, veel geld besparen op je energiekosten. - Verhoog je woningwaarde.
Een goed werkend zonnepanelensysteem voegt waarde toe aan je woning. Hierdoor heb jij bij de verkoop weer een extra voordeel. Een lange levensduur (garantie!) biedt bovendien lang profijt. Onze zonnepanelen kunnen wel tot 25 jaar lang profijt opleveren. Wanneer je ze bijv. binnen 7 jaar hebt terugverdiend, heb je dus nog zeker 18 jaar winst! -
Verduurzaming.
De energietransitie (fossiele brandstoffen verminderen door vervanging van schonere energiebronnen endaarmee de CO2 uitstoot verminderen) is een belangrijke beweging om de gestelde klimaatdoelen van 2030 en 2050 te kunnen gaan behalen. Met zonnepanelen en dus je eigen schone energieopwekking voor eigen gebruik draag jij je steentje bij aan deze verduurzaming.